Header 2021

Het grote Kerstfeest

 Kerstkinderviering in de St.-Romboutskathedraal in Mechelen

maandag 24 december 2012

15.00 u

(met tolken voor doven en slechthorenden)

en

17.00 u

Op de vooravond van Kerstmis, op 24 december, loopt de St.-Romboutskathedraal sinds vele jaren tot twee keer toe vol voor de Kerstkinderviering. In deze viering brengen kinderen en volwassenen telkens op een frisse manier het kerstverhaal tot leven. En dat zal anno 2012 niet anders zijn!

Waarover gaat het dit jaar? Kerstmis is misschien wel het gezelligste feest in de loop van het kerkelijk jaar. We zijn dit jaar te gast bij de familie Van Geel uit Mechelen (Veldstraat 23). Voor ouders en kinderen is “Het Grote Kerstfeest” iets om naar uit te kijken. Naarmate kerstavond echter vordert, blijkt dat er toch wel heel wat zaken scheef lopen en dat er van een echte kerstsfeer niet veel sprake is. Bezoeker na bezoeker maakt duidelijk waar het met Kerstmis echt op aan komt: vrede, vriendschap, vreugde, zorg voor mensen in moeilijkheden, … Het gaat om de geboorte van God in een Kind, en als men dát vergeet, mist men de boodschap van Kerstmis.

In de Kerstkinderviering wordt gezongen en gedanst, gespeeld en gelachen. Iedereen, van de allerkleinsten tot en met de volwassenen, komt er aan zijn trekken: iedereen  is er welkom! De kerstkinderviering is een feest waarin het kerstverhaal en eucharistie als één geheel worden gevierd.  De eerste viering  begint om 15.00 u en wordt getolkt voor doven en slechthorenden. De tweede viering begint om 17.00 u. Iedere viering duurt ongeveer één uur.

We verwachten dus de kinderen uit Mechelen en omgeving op maandag 24 december 2012 in de St.-Romboutskathedraal. Het feest zal helemaal compleet zijn als de kinderen één van volgende muziekinstrumenten meebrengen: een bel, een trommel of een fluit! Bovendien hebben we ook aandacht voor de armen van de stad: de omhaling van de viering is voor hen bestemd; we ontvangen ook graag feestvoedselpakketten (let wel: geen alcohol en ook geen bederfbare producten – de producten van de pakketten moeten enkele maanden  kunnen bewaard worden!).

Voor meer informatie kan je terecht bij Paul Vereecke (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015/260755) en bij An Mollemans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0478/547284).

 

{backbutton}

Naar boven