Kerstkinderviering 2019 - ‘Ik heb een droom’

Op de vooravond van kerstmis 2019 was de St.-Romboutskathedraal voor de 35ste keer het decor voor de kerstkinderviering. In twee vieringen lieten we ons inspireren door de droom van God: de menswording. Kinderen en grote mensen droomden van een wereld van tederheid, vrede, rechtvaardigheid. In die wereld komt God tastend aan het licht, even weerloos als wij mensen. Aan ieder van ons vraagt Hij: mag Ik in jou geboren worden?

We gingen met de kinderen op dromenjacht, passeerden onder de reuzemaan en kwamen uit in het land van Jozef en Maria. Bij hen werd het Kind geboren, anders dan voorzien, anders dan gepland, maar meer dan ooit welkom. Met de Heilige Familie mochten we even dromen van een wereld waarin alle mensen broers en zussen van elkaar zijn, kinderen van eenzelfde Vader. Met de protestzangers verzetten we ons tegen verstarring en tegen een kille, harde wereld.

Het is telkens weer deugddoend om te zien hoe een kathedraal tot twee maal toe gevuld wordt met kinderen en volwassenen die samen spelen, bidden, zingen en blij zijn. We danken de vele mensen (groot en klein) die zorgden voor klank en licht, voor muziek en spel, voor aankleding en organisatie. Het is dankzij hen dat we de kans krijgen de boodschap van kerstmis tot ons te laten doordringen.

Misschien heb jij ook wel zin om volgend jaar mee te werken aan dit feest? Geef dan zeker een seintje aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 0478/547284).

 

 

 

Naar boven